Privé-Wellness

Zwembad

Een verwarmd binnenzwembad staat altijd ter uwer beschikking.Ons zwembad wordt constant gefilterd. De temperatuur van het water bedraagt +/- 30 graden Celsius. Het is er heerlijk vertoeven na een sauna-of stoombadgang.

In de douchekamer kan u zich zalig ontspannen met geurend scrubzout.

Borrelbad/jacuzzi

Het Borrelbad / Jacuzzi (buiten) wordt het best gebruikt als aanvangsmoment voor- of relaxfase na de sauna of het stoombad. Het lichaam wordt voorbereid op de warmte die komen zal. Het mechanisch opborrelen van het warme water geeft een zeer aangenaam en ontspannend gevoel, hydro-massage genoemd. De kantelemmer met ijskoud water zal helpen om mogelijke loomheid -na de jacuzzi- te bestrijden ...

SAuna(Fins)

Sauna-gebruik geeft ons een aangenaam, relaxerend en verfrissend gevoel, goed voor lichaam en geest. Het reinigt de poriën van de huid, verlicht ongemakken en pijnen en helpt ons aan een betere nachtrust. De gouden regel voor mensen die een sauna gebruiken is: zolang u er zich comfortabel bij voelt kan je zoveel je wil en zolang je wil gebruik maken van de sauna. Het toevoegen van aromatherapie onder vorm van etherische oliën (Eucalyptus/Citroen, IJsmunt of Sandelhout) zal het aangename gevoel nog versterken ....

Beginners kunnen starten met de volgende aangewezen procedure tot ze hun eigen weg vinden om te genieten van een saunabeurt :

1. Neem een douche.

2. Verblijf maximum 10 minuten in het borrelbad.

3. De eerste saunagang: 10-15 minuten waarvan de twee laatste minuten rechtopzittend.

4. Afkoelingsfase: eerst een koude douche daarna eventueel  een zwembeurt of gewoon relaxen en buiten wandelen.

5. Rustpauze: leg u ergens rustig neer gedurende een kwartier. Neem genoeg vocht op: er staat gratis gekoeld water en vers fruitsap, de fris- of andere dranken worden op het einde van de sessie afgerekend.

Deze procedure kan je 2 tot 3 maal herhalen

Stoombad/HamMam

Het stoombad kunnen we ter vervanging van een saunabeurt nemen. Het stoombad heeft een milde, aangename uitwerking op vooral de ademhaling, omdat de warme stoom de luchtwegen fijntjes "losmaakt". Een milde warmteprikkel verspreidt zich over het gehele lichaam.

De sfeer, maar vooral het klimaat in zo'n bad verschillen hemelsbreed van een sauna: een sauna is gevuld met uitzonderlijke warme, maar droge lucht, terwijl het stoombad een veel lagere temperatuur heeft, maar daarbij opvallend vochtig is.

Genieten van de Eucamenthol of Ijslimoen die kan toegevoegd worden aan de hammam ....

Eucalyptus heeft een zeer positieve werking op de luchtwegen en is aan te raden bij griep of verkoudheden. Werkt lymfeontstekend en werkt verzachtend bij reumatische pijnen. Verhoogt het concentratievermogen en ondersteunt het logisch denken. Munt daarentegen heeft een verfrissende en verkwikkende werking op de geest en huid. Het activeert de creativiteit en inspireert tot vrolijkheid. Ook de aromatherapie met ijslimoen met zijn opwekkende en kiemdodende eigenschappen is het uitproberen waard ...

Relaxruimte binnen

In de comfortabele en gezellige ontspanningsruimte kan je in de grote ligzetel of aan de bar -bij de haard- genieten van een drankje, van de zachte muziek en je fijne gezelschap.  

Relaxruimte buiten

Heerlijk genieten op het zonneterras met zicht op de kluisberg en een vleugje 'Provence gevoel' in een prachtige groene omgeving ...

Bed & Breakfast

Met de Bed & Breakfast formule "zie arrangementen" beschik je 's avonds (vanaf 22uur) na een etentje of een filmpje gedurende 2.30 uur over de volledige wellnessruimte (spa & zwembad zijn constant ter beschikking). Je overnacht in onze Ataraxia-kamer - "Gemoedsrust" of "Volledig geestelijke kalmte", Epicurus (341vChr-270vChr.).Uitgebreid ontbijt maakt ons terug klaar voor de dag (vers fruitsap, assortiment broodjes van de warme bakker, koffie en/of thee, kaas, charcuterie, boter, confituur, chocolade, yoghurt, ei naar keuze). In de buurt is er ook voor iedereen wat wils. Wandelen (http://www.visitwapi.be/rando-et-naturel) & fiets- of mountainbikeroutes (http://www.vlaanderen-fietsland.be/fietsroutes.php?gemeente=kluisbergen). Verhuur fietsen/tandem op aanvraag.

Privé-WellnessPrivé-WellnessArrangementenArrangementen